I det fynske folks tjeneste

Liberal Alliance: Bekymrende at elever ikke dumper

Ingen af eleverne i 3.g på de 11 fynske almene gymnasier dumpede i år. Det er et tegn på, at det faglige niveau i gymnasierne er i frit fald, mener Liberal Alliance.

02:31

1 af 15

TV 2/FYN har ringet til samtlige 11 almen fynske gymnasier, og rundringningen viser, at der ikke er nogen elever fra gymnasieklasserne, der dumpede.

Alle bestod, mens tre HF-elever dumpede i form af to HF-elever på Svendborg Gymnasium og én HF-elev på Odense Katedralskole.

Liberal Alliances undervisningsordfører, Merete Riisager, betegner det som "meget bekymrende", at ingen er dumpet. Hun ser det som et udtryk for, at niveauet ikke er højt nok, når alle kan klare sig igennem.

- Det bekymrer mig meget, at det faglige niveau tilsyneladende er i frit fald. Og det er det her en indikator på, for det kommer til at betyde noget for eleverne i resten af deres dage, hvis de kommer ud med en for dårlig eksamen, og hvis de har lært for lidt, siger hun til TV 2/FYN.

På Sct. Knuds Gymnasium bestod alle 251 elever, der var til eksamen denne sommer. Rektor Susan Mose forklarer, at skolen har knoklet for, at alle fik huen på, og at gymnasierne i de seneste år er blevet bedre til at frasortere elever, der får svært ved at bestå.

- Gymnasierne bruger utroligt mange ressourcer på vejledning af den enkelte elev, og der er jo elever, der langt før 3. g bliver anbefalet at stoppe, siger hun til TV 2/FYN.

På den måde vil flere elever klare sig igennem, fordi elever, der potentielt vil dumpe, er siet fra, mener hun.

Men den forklaring beroliger ikke Merete Riisager. Hun mener, at det udvander niveauet.

- Vi er meget optaget af nogle nationale mål om, at mange skal igennem uddannelsessystemet og ikke om, hvilket fagligt niveau de kommer igennem med, siger hun.

Den nyudklækkede student, Jannika Bro Aguilera, fra Sct Knuds Gymnasium, er uenig med Merete Riisager.

- Jeg synes absolut, at det har været hårdt nok. Det har krævet en indsats, og jeg har ikke manglet udfordringer, siger hun.