I det fynske folks tjeneste

Liberal Alliance vil komme familierne til hjælp

Det skal være billigere at købe biler, og boligbeskatningen skal ændres, mener Liberal Alliance.

Det skal være billigere at købe biler, og boligbeskatningen skal ændres, sagde Liberal Alliances formand Anders Samuelsen på partiets sommergruppemøde i et fynsk tomatgartneri.

Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen, fremlægger fredag eftermiddag partiets nye familieudspil på et pressemøde i forbindelse med partiets sommergruppemøde.

- Det er sådan, at der er en række skatter- og afgifter, som specifikt rammer og belaster folk, der er allerede er en familie eller går i overvejelse om at komme det.

- Derfor har vi lavet en samlet pakke, hvor vi går ind og letter folk på de ting, man typisk har brug for når man stifter familie, siger Anders Samuelsen.

Udspillet indeholder blandt andet en afskaffelse af ejendomsværdiskattens tre millioner kroner-regel.

I øjeblikket stiger beskatningen af egen bolig, når grundskylden er over tre millioner, og da mange familier har brug for større boliger rammer det skævt.

Derudover vil partiet afskaffe registreringsafgiften i forbindelse med bilkøb.

Det samlede udspil kommer til at koste 37,3 milliarder kroner.

Her af skal de 22 milliarder kroner findes ved hjælp af nulvækst i det offentlige. De resterende 16 milliarder kroner skal findes ved at afskaffe efterlønnen helt og hæve pensionsalderen til 68 år.

- Vi i Liberal Alliance finder faktisk penge til de ting, som vi gerne vil prioritere. Det er i modsætning til mange andre partier, som har det hele i munden, siger partiets skatteordfører Ole Birk Olesen.

- Når man gerne vil handling, skal man også gøre det upopulære. Og sige, det er herfra, vi vil tage pengene. Det er her det offentlige forbrug bliver mindre, siger han.

Liberal Alliance har ligeledes fremlagt et skatteudspil med et fradrag, der primært vil komme de lavestlønnede til gode.