Ligestillingsformand: Prostituerede er ikke kriminelle

Det er slet ikke i orden, når Marlene Borst sammenligner pushere med kriminelle, mener ligestillingsformand.

Det er helt forkasteligt, når De Radikales Marlene Borst tilnærmelsesvist sammenligner prostituerede med pushere, mener folketingsmedlem for Liberal Alliance og formand for Ligestillingsudvalget, Merete Riisager.

- Det er forkasteligt. Regeringen har jo selv skrinlagt deres plan med at gøre prostitution ulovligt, og når man kommer med sådan en udtalelse, hvor man sammenligner prostituerede med kriminelle, så opfatter man åbenbart prostituerede som kriminelle.

- Det, mener jeg faktisk, er helt forkasteligt, for vi gavner jo ikke kvinderne ved at se det som noget fordækt. Vi gavner dem derimod ved at kigge på, hvad vi kan gøre for, at de kan indrette sig på en måde, der gør deres liv bedre og tryggere, siger Merete Riisager.

Diskussionen kommer, efter at den konservative arbejdsmarkedsordfører Mai Henriksen har foreslået, at de prostituerede skal have samme rettigheder på arbejdsmarkedet som alle andre, og at det altså skal være fuldt lovligt at arbejde som prostitueret.

Et forslag Marlene Borst anser som "helt langt ude". Hun mener ikke, at man kan sammenligne prostitution med andre erhverv.

- Skal de prostituerede så også have barns første sygedag? Det er på det nærmeste som at sige, at pusherne skal være i fagforening, siger hun.

Emnet er i forvejen en gråzone, hvor prostituerede betaler skat og moms af det, de tjener, men samtidig ikke er omfattet af arbejdsmarkedets love, som blandt andet giver ret til dagpenge og sygedagpenge.

Merete Riisager mener, at prostituerede skal have bedre rettigheder, fordi det vil kunne give dem et lettere og bedre liv.

- Jeg mener, at man skal starte med at kigge på rufferiloven, som lige nu eksempelvis forhindrer kvinderne i at ansætte en telefondame, en vagt eller en chauffør, eller at gå sammen i et fællesskab, hvor man deler udgifterne og passer på hinanden.

- Det, kvinderne selv kan gøre, der kan hjælpe og sikre dem i hverdagen, skal simpelthen blive lovligt, og det skal vi se på, hvordan vi kan få indført. Vi skal hjælpe dem, og der må vi ikke snuble over vores egne moralske kvababbelser, siger hun.

Oversigt

    Oversigt