Lille åbnings-sensation af dansk golftalent på PGA Tour

Sebastian Cappelen strøg direkte ind på førstepladsen på førstedagen i sin første turnering på PGA Tour.

Egentlig skulle han slet ikke have været med i det fine selskab.

For golfspilleren Sebastian Cappelen gik for nogle uger lige præcis glip af adgangskortet til den amerikanske PGA Tour, da han sluttede som nummer 26 på Web.com Tour - kun de 25 bedste blev lukket ind i det forjættede land.

Men takket være en sponsor fik den 24-årige fynbo alligevel sneget sig med i Sandersons Farms Championship, og det var tilsyneladende en god idé.

Selv om han lagde ud med en bogey, så blev det efterfølgende til otte birdies på banen i Jackson, Missisippi.

Det betyder, at danskeren efter første runde af sin første PGA turnering med 65 slag har to slag ned til sine nærmeste konkurrenter og har lagt sig i spidsen for et felt, der blandt andet tæller den tidligere verdensetter David Duval.

Sebastian Cappelen er vant til at spille i USA, efter at han i fire år har repræsenteret sit universitet i Arkansas.

Han spillede sin første professionelle turnering i juni, som han gik hen og vandt. Nu gælder det om at prøve at bide sig fast og vise, at han skal have flere chancer på PGA Touren.

- Jeg må prøve at vise, at sponsoren tog den rette beslutning. Det er vigtigt at bevise, at jeg kan spille lige op med disse fyre, siger han til PGA Tourens hjemmeside.

Sanderson Farms Championship har ikke deltagelse af de allerbedste amerikanske spillere, som for tiden er optaget af HSBC Champions i Shanghai.