Lille straf til chauffør der kørte i nødspor

Det kostede mandag en lastvognschauffør fra Odense en bøde på 1500 kroner og en betinget frakendelse af kørekortet i tre år, at han om morgenen den 2. oktober sidste år i tæt tåge kørte i nødsporet på den fynske motorvej og derved spærrede for flere ambulancer.

-

Det kostede mandag en lastvognschauffør fra Odense en bøde på 1500 kroner og en betinget frakendelse af kørekortet i tre år, at han om morgenen den 2. oktober sidste år i tæt tåge kørte i nødsporet på den fynske motorvej og derved spærrede for flere ambulancer.

De skulle frem til otte trafikulykker, der var sket netop som følge af tågen. Ved ulykkerne omkom én, og 13 personer blev kvæstet. I dagene efter var der stor debat om chaufførens hensynsløse kørsel, og vidner, der efter opfordring fra politiet henvendte sig, kunne identificere firmanavnet på lastbilen.Derefter fandt politiet hurtigt frem til chaufføren.

Manden var under retssagen i Odense også tiltalt for at have overtrådt straffelovens paragraf 252, dvs. for gennem sin kørsel at have bragt andres liv i fare. Men det fandt retten ikke bevist, og derfor blev manden kun dømt for overtrædelse af færdselsloven. Han modtog dommen. /ritzau/