Lilleholt: Fejl vil blive rettet

Venstres energiordfører, Lars Christian Lilleholt, erkender, at der kan være fejl, der skal rettes i sagen om lokale-leje, men afviser, at der skulle være tale om vennetjenester.

Lilleholt stillede i februar Folketingets lokaler til rådighed for en af sine valgkampstøtter, som dermed tjente penge på arrangementet. Et arrangement, der ifølge politikeren gav større overskud end forventet.

- Vi holdt en energikonference, som var en kæmpe succes. Det betyder også, at der er kommet et lidt større overskud, end vi havde regnet med, og nu må vi så se på, hvordan vi håndterer det lidt større overskud. Nu er det ikke mig, der har håndteret det økonomiske - det er en af foreningerne bag konferencen, siger Lars Christian Lilleholt til TV 2/FYN.

Enhedslistens Per Clausen og andre medlemmer af Folketingets Præsidium fastslår imidlertid, at det er i strid med reglerne at tjene penge på at låne Folketingets lokaler.

- Jamen hvis der er sket nogle fejl, så vil de selvfølgelig blive rettet. Jeg har ikke været opmærksom på, at man ikke i forbindelse med konference på Christiansborg også måtte have professionelle samarbejdspartnere, og de har jo flere omkostninger end det, det koster at spise i Snapstinget, siger Lars Christian Lilleholt.

Afviser vennetjeneste

Medlemmer af præsidiet har hentydet, at sagen lugter lidt af vennetjeneste.

- Det må jeg afvise og sige, at det her er skudt helt over målet. Jeg har venner i mange organisationer, og det er helt naturligt, at jeg har mange gode kontakter til både at skaffe mig viden, og når ting skal afholdes på Christiansborg, siger energiordføreren til TV 2/FYN.

Folketingets Præsidium vil nu have regler og tidligere hændelser kigget igennem i sømmene.

- Det er da fornuftigt at få kigget på reglerne. Jeg tror, der er mange andre end mig, der i god tro har gennemført konferencer på den her måde, siger Lars Christian Lilleholt.