I det fynske folks tjeneste

Lilleholt: Fyn er langt fremme med biogas

Energiministeren glæder sig over nye fynske anlæg med biogas

02:31

- Jeg har i årevis – også inden jeg blev minister - kæmpet for, at vi skulle have mere biogas. Derfor er jeg også meget glad for at se seneste anlæg på Fyn, og for at vi på Fyn er meget langt fremme på den her dagsorden.

Den fynske energi,- forsynings,- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) glæder sig over åbningen af det nye biogasanlæg ved Ringe på Midtfyn, der er Fyns indtil videre største.

- Jeg ser store fordele i de her anlæg. Både miljømæssigt i forhold til landbrugets store udfordringer omkring gylle, og rent energimæssigt for det er en rigtig god energiform, siger han.

Han understreger dog, at anlæggenes fremtid afhænger af økonomien, for de får et tilskud fra staten, som, regeringen mener, skal ned.

- Tilskuddene skal ned. Det koster rigtig mange penge, men anlæggene bliver også mere effektive og dermed billigere i drift. For hvert eneste anlæg, der kommer op, falder prisen, siger han og fortsætter:

- Vi kan se for de seneste anlæg, der er kommet op, der er driftsøkonomien blevet bedre end i de anlæg, der er kommet op for bare to-tre år siden. Derfor er jeg også sikker på, at teknologien og driften af de her anlæg løbende vil blive bedre og bedre.

Lars Chr. Lilleholt mener, at de fynske anlæg er en god udvikling i forhold til målet om at være fri for fossile brændstoffer i 2050:

- Det kan vi ikke alene basere på vindenergi. Det er et miks af flere energiarter og her passer biogas rigtig godt ind.