I det fynske folks tjeneste

Lindø trækker igen ned hos A.P. Møller-Mærsk

Lindø-værftet og Danske Bank trækker ned på A.P. Møller-Mærsks industridel, der havde et underskud før skat på 1,1 milliard kroner.

A.P. Møller-Mærsks smertensbarn er fortsat industridelen med Lindø-værftet og nu også ejerandelen i Danske Bank. Industridelen kom ud af 2008 med et underskud på 1,1 milliard kroner mod et overskud på 2,3 milliarder sidste år.

Den primære årsag er det dårlige resultat for Danske Bank, som A.P. Møller-Mærsk ejer 20 procent af. Danmarks største bank har lagt 1,1 milliard mindre i kassen hos rederikoncernen, og hertil kommer nedskrivningen af APM-Gruppens indregnede merværdi på aktierne i Danske Bank, der over det seneste år er styrtdykket.

Ned trækker også det kriseramte Lindø-værft på Fyn. A.P. Møller-Mærsk sætter ikke tal på Lindø-værftets underskud i 2008, men oplyser kun, at det er forbedret i forhold til 2007. Værftsgruppen kommer med regnskab senere.

Topchef hos A.P. Møller-Mærsk Nils S. Andersen understregede på en telekonference, at Lindø-værftet klarede sig lidt bedre i 2008, men at der ikke nogen udsigt til forbedring for Lindø.

Omsætningen i industridelen var på 7,6 milliarder kroner mod 8,2 milliarder året før. Resultatet er dog positivt påvirket af salg af ejendomme med 314 millioner kroner.