Lindødirektør satser på beskæftigelse

En industriplan for området omkring Lindøværftet skal sikre fremtidig beskæftigelse for 2500 medarbejderne, håber adm. direktør Finn Buus Nielsen.

Det er planen, at 50 store og små virksomheder skal rykke ind på Lindøværftets område og på den måde sikre arbejdspladser for de i alt 2500 timelønnede og funktionærer, der i dag er ansat på værftet. Sådan lyder en ny forretningsmodel, som Lindøværftets administrerende direktør har brugt sommeren på at strikke sammen i takt med, at en lukning af det historiske værft rykkede tættere og tættere på.

- Jeg har været klar over, at vi har været på vej ind i den situation i et halvt år. Fra begyndelsen af sommeren blev det mere og mere uundgåeligt, siger Finn Buus Nielsen.

I 1970 blev han selv uddannet klejnsmed fra Lindø og har siden klatret op af karrierestigen for i 2006 at sætte sig i stolen som administrerende direktør. Han siger selv, at han har det "rigtig dårligt" med at skulle afvikle værftet, og at den største udfordring fremadrettet bliver at skabe grobund for nye ansættelser:

- Jeg tror stadig på vores forretningsmodel med en industripakke, der tæller en række store og små virksomheder indenfor sværindustrien. Vi håber, at der kan komme 50 andre virksomheder ind, og vi taler allerede med en del interesserede. Det er derfor vores håb, at vores dygtige medarbejdere kan få job af den vej, uddyber Finn Buus Nielsen.

De 2500 ansatte vil blive afskediget i takt med, at værftet leverer de sidste 15 skibe, som findes i ordrebogen.