I det fynske folks tjeneste

Liste over gebyrfri butikker

Forbrugerrådet laver liste over de butikker, der ikke tager gebyr ved brug af dankort. Der er både små butikker og store kæder på listen. Foreløbig er der dog kun ni fynske butikker på listen.

-

Forbrugerrådet laver liste over de butikker, der ikke tager gebyr ved brug af dankort. Der er både små butikker og store kæder på listen.

Forbrugerrådet viser vejen til butikker, der har valgt ikke at opkræve gebyret på 50 øre pr. dankorttransaktion. Via organisationens hjemmeside kan man finde vejen gennem gebyrjunglen - og der er både store landsdækkende kæder og små butikker på listen.

Claus Brøgger, der er informationschef i Forbrugerrådet, siger, at alle gebyrfrie butikker kan komme på listen.

- Vi sondrer ikke mellem de forskellige butikker. Alle, der ikke tager gebyr for at tage imod dankort, kan komme på listen, siger Claus Brøgger.

Og er man den sparsommelige forbruger, der gerne vil gøre et lille stykke arbejde for at spare på gebyrerne, kan man finde alle typer af butikker på listen. Der er landsdækkende kæder som Jysk, Post Danmark, El-Giganten og Tæppeland på listen - men også små lokale butikker musik-, akvarie- og garnforretninger optræder på listen. Der er op mod 80.000 butikker, der årligt har under 5000 transaktioner med dankort. Og de butikker skal ikke betale gebyret på 50 øre pr. transaktion.

Og Forbrugerrådet har valgt ikke at lave forskellige lister - men tage alle gebyrfrie butikker under ét.

/ritzau/