Løchte taber klart til Nadal-reserve i Davis Cup

Frederik Løchte Nielsen og Mikael Torpegaard tabte søndagens singler. Dermed vandt Spanien 5-0 over Danmark.

Frederik Løchte Nielsen formåede ikke at få Danmark på tavlen i Davis Cup-kampen i Odense mod Spanien, selv om udeholdet valgte at erstatte Rafael Nadal med reserven Roberto Bautista Agut.

Agut, der er verdens nummer 22, var for stor en mundfuld. Spanieren vandt 6-3, 6-4. Kampen blev afviklet bedst af tre sæt, fordi Spanien allerede lørdag sikrede den samlede sejr ved at komme på 3-0.

Danmarks bedste herrespiller forsøgte sig med en offensiv stil fra start, hvor han søgte meget mod nettet, men spanierens sikre grundslag fra baglinjen blev udslagsgivende.

Løchte var ellers tæt på at få en drømmestart på søndagens single. Han spillede sig til to breakbolde i spanierens første serveparti, men udnyttede dem ikke.

Det gjorde Agut i det efterfølgende parti, og det tidlige servegennembrud brugte han som afsæt til at vinde første sæt.

Da Agut også brød fra starten af andet sæt, lignede det en umulig opgave for danskeren. Han fik dog en opmuntring kort efter.

- Frederik vil, Frederik kan. Frederik er en guttermand, råbte et par tilskuere, og Løchte kvitterede øjeblikkeligt med et servees og kom på tavlen til 1-2.

Danskeren var dog aldrig i nærheden af at bryde tilbage, og Agut servede kampen hjem på sin første matchbold.

I weekendens sidste kamp var der flere klassers forskel på verdens nummer otte, David Ferrer, og Mikael Torpegaard, der rangerer som nummer 909. Spanieren vandt 6-1, 6-3.

Torpegaard viste gode takter mod Rafael Nadal fredag, men Ferrer dominerede totalt fra start, og den 21-årige dansker skulle prise sig glad for, at han overhovedet fik et parti i første sæt.

I anden sæt var Torpegaard bedre med, men et tidligt servegennembrud hjalp Ferrer til fuld kontrol, inden spanieren brød til 6-3.

Dermed vandt Spanien kampen samlet 5-0 og forbliver i den næstbedste division. Danmark skal senere på efteråret møde Sverige i en kamp om overlevelse på hjemmebane.