Lockout lægger pres på undervisningen

Eleverne i 9. og 10. klasse kan se frem til ekstra lange dage i skolen, viser en rundringning til de fynske kommuner. Men det bliver svært at nå alle de tabte timer, lyder det fra flere kommuner.

Der bliver ekstra meget run på klasseværelserne frem til sommerferien for de fynske 9. og 10. klasses elever.

Klasselokalerne, der har stået tomme under lockouten, skal i de fleste kommuner huse flere undervisningstimer end normalt resten af året, for at kompensere for de mange aflyste timer.

- Jeg tror det bliver rigtigt svært at nå det, siger Steen Tryde, der er afdelingsleder for skoleafdelingen i Svendborg Kommune.

Kommunerne er i de fleste tilfælde nødt til at give erstatsningstimer for at nå op på det minimumstimetal, som eleverne ifølge loven har krav på.

Det viser en rundringingen TV 2/Fyn har lavet i dag til de fynske kommuner.

Presset skema

Elever og lærere kan se frem til et ekstra presset skoleskema i Middelfart, Assens, Nyborg, Svendborg og på Nordfyn .

I Odense er minimumstallet nået, men det er endnu ikke besluttet, om der alligevel skal gives erstatsningstimer.

Det har ikke været muligt at indhente oplysninger fra Faaborg-Midtfyn, Kerteminde og Ærø, og på Langeland har de nået minimumstimetallet, så her bliver der ikke givet kompensationstimer.

Ifølge afdelingsleder ved skoleafdelingen i Svendborg bliver det presset at nå, at tilbyde 9. og 10. klasserne alle de timer, de har krav på.

- Det kan være et spørgsmål om at bruge tiden på at eleverne kan forberede sig bedst muligt til at aflægge prøve, siger Steen Tryde.

Det kan betyde, at fag som idræt og valgfag ikke når minimumstallet.

- I forhold til det, ministeriet har skrevet til os, så vil vægten blive lagt på at de bliver bedst forberedt til at gå til prøve. Så kan det godt være, at man ikke kan overholde minimumstimetallet i et enkelt fag, men det må man også gerne i henhold til det ministeriet har skrevet, siger Steen Tryde.

Kommunerne er i øjeblikket ved at bestemme, hvornår erstatningstimerne på den enkelte skole skal ligge.

N29 grafik