Lokal dyrlæge nomineret til dyreven

En af de nominerede til Årets Dyreven er en odenseansk dyrlæge, der har kæmpet for at udbrede kendskabet til grise.

Den tidligere kredsdyrlæge-assistent Astrid Ruegaard Hansen har i en årrække beskæftiget sig med dyreværnssager og dyrevelfærd, primært i svinebesætninger.

Hun fandt, at der var stor mangel på kendskab til grises naturlige adfærd og behov. Det var både hos dem der beskæftigede sig med grisene, men også hos politi, anklagere, journalister, staldbygningsfirmaer, politikere, skoler og forbrugere

Derfor lavede Astrid Ruegaard Hansen hjemmesiden www.grisensverden.dk, som er tænkt som et faktuelt og sagligt værktøj for alle, der vil vide mere om grise.

Grise har mange adfærdsmæssige behov, som vi i mange år ikke har tilgodeset i den måde, de fleste grise opstaldes på, mener Astrid Ruegaard Hansen.

Ved at gå ind på www.aaretsdyreven.dk, kan man afgive sin stemme og også læse mere om kåringsprocessen. Der kan stemmes til den 1. november.

Den 19. november afsløres det, hvem der bliver Årets Dyreven 2010.

De nominerede

Astrid Ruegaard Hansen er nomineret til titlen som Årets Dyreven for som dygtig og indsigtsfuld dyrlæge at sætte fokus på velfærden hos de mange millioner danske svin via www.grisensverden.dk

Brita Rodam er nomineret til titlen som Årets Dyreven for sit kæmpe frivillige arbejde for nødstedte og efterladte katte. Hun arbejder utrætteligt for katte, som andre har svigtet.

Anja Kjeldbjerg er nomineret til titlen som Årets Dyreven for sin store indsats for heste som er opgivet. En indsats som viser, hvor langt man kan nå med den rigtige indstilling til hestens natur

Christian H. Hansen er nomineret til titlen som Årets Dyreven fordi han med sin store interesse i dyrs velfærd gang på gang er med til at skabe debat, som rækker ud over hans egne politiske rækker.

Erna Thygesen er nomineret til titlen som Årets Dyreven for sit mangeårige arbejde med at hjælpe nødstedte egern på ret køl, samt for hendes utrolige indsats for at afdække og dokumentere egernets adfærd.