Lokal-tv frygter analogt sluk

Lokal-Tv-stationer på Fyn frygter, at seerne forsvinder, når de gamle analoge TV-signal blive slukket næste søndag.

Budskabet til Tv-seerne har hidtil været, at hvis de ser tv via en antenneforening, kabel-TV eller satellit, så skulle de ikke gøre noget, når de gamle analoge signaler bliver slukket lørdag aften 31. oktober kl. 23.55.

De ville kunne se TV som hidtil, uden at skulle købe ekstre udstyr eller nyt TV.

Men nu viser der sig, at de store kabel-tv selskaber og flere antenneforeninger ikke vil udsende den nye lokal-tv-kanal i det gamle analoge format, som de ellers gør med DR1, TV2 og DRs nye kanaler.

- Jeg forventer telefonstorm på vores formand og på antenneforeningerne, når der går op for vores seere at de ikke længere kan se vores udsendelser på et almindeligt analogt tv, siger Axel Nielsen fra det fynske sendesamvirke.

Der findes ikke præcise tal for, hvor mange der ikke kan se lokal-TV og dermed også den nye TV2/FYN+ fra 1. november. Men er bud er at under halvdelen af fynboer vil kunne se lokal-TV fra på søndag.

Lars Chr. Lilleholt, der er Folketingsmedlem for Venstre, vi nu tage sagen op med partiets medieordfører.

- Jeg vil mandag tage kontakt med vore medieordfører Ellen Trane Nørby, for sammen med hende at få en forklaring på, om der her har være hensigten, siger Lars Chr. Lilleholt.