I det fynske folks tjeneste

Løkke nævnte fynske Liva: Det er en sejr for mig

Det varede kun 20 sekunder, men blev modtaget som en stor sejr på Nordfyn, da Særslev-Hårslev Skole og Liva og Cecilie blev nævnt i statsministerens åbningstale.

00:34

Rygtet var nået i forvejen til Nordfyn, og derfor var hele 7. AS samlet i klasselokalet for at se Lars Løkke Rasmussens åbningstale, da han traditionen tro åbnede årets Folketingssamling fra talerstolen.

- Det killede lidt i maven. Vi er jo en meget lille skole, så det er stort, siger Chalina Leth-Møller fra 7. AS. 

00:10 Luk video

Statsministeren nævnte den lille skole på Nordfyn efter et besøg på skolen i september.

- I sidste måned var jeg på Særslev-Hårslev Skole på Nordfyn. Her fortalte Cecilie og Liva fra syvende klasse, at skoledagen nu er mobilfri. At eleverne skal være ude i alle frikvarterer. Og at en mere struktureret skoledag gør det lettere at lære og trives. Det er mit håb, at metoder og tilgange fra skolepuljen vil sprede sig til mange flere skoler, sagde Lars Løkke Rasmussen fra Folketingets talerstol.

Hos Liva Bolander Olsen blev statsministerens tale modtaget med særlig interesse.

- Det var fedt, men jeg havde ikke regnet med at han ville nævne mig. Jeg synes, at det er en sejr for mig, siger hun.

00:10 Luk video

Men Liva hæftede sig også ved, at flere af folketingsmedlemmerne sad fremme med deres mobiltelefoner og brugte dem, mens statsministeren holdt tale.

- Jeg synes, at det er lidt dobbeltmoralsk. De burde også lukke deres telefoner inde i et skab, når de holder møder i Folketinget, siger Liva Bolander Olsen. 

Selvom statsministerens tale var lang, så sad klassen fasttømret og lyttede hele vejen igennem til de mange ord. Og det hænger blandt andet sammen med, at de havde besøg af Lars Løkke Rasmussen fornylig, mener klasselæreren.

- Det har haft en stor betydning. I første omgang har de følt sig set og hørt. De bor i et lille lokalsamfund og det har de ikke været vant til, siger Maria Plougmand, der er klasselærer i 7. AS på Særslev-Hårslev Skole.