I det fynske folks tjeneste

Lokofører: Man bliver glad, når børnene vinker

Lokofører glæder sig over, at en vuggestue i Odense har fået et kighul til jernbanen.

02:35

Video: Jonas Bertelsen

Bag en høj murstensmur på Grønløkkevej i Odense ligger vuggestuen Solkernen. Lige ved siden af ligger jernbanen, hvor togene suser forbi mange gange i timen. Nu har institutionen fået et kighul til verden udenfor, så børnene i sikkerhed kan se togene drøne forbi. 

- Som lokomotivfører glæder det mig, at pædagogerne tager sig tid til at vise, at togene også er en god ting. Unge har ikke altid respekt for jernbanen, og hvis de lærer det, når de er små, er det meget godt, siger lokomotivfører Jacob Holm Wittrup-Thomsen. 

Den 27-årige odenseaner har arbejdet som lokomotivfører i knap tre år.

- Det kan være et ensomt job, og at der er nogen, der står og kigger på, hvad jeg laver og vinker til en, det gør mig rigtig glad for at være på arbejde, siger Jacob Holm Wittrup-Thomsen. 

Til glæde for børn og voksne

Det lille kighul glæder naturligvis også både pædagoger og børn i vuggestuen Solkernen: 

- Fra dag et har det jo været en fest at gå herned og kigge på togene, fortæller Dorthe Huus, der er daglig leder i Solkernen.

- Man bliver helt varm, altså man bliver glad. Det er jo berigende at se de små børn stå og lære at sige tog og fut fut.

Børnene kan nu komme helt tæt på verdenen uden for vuggestuen. Hver dag futter tog forbi til stor glæde for de små. Foto: Jonas Bertelsen

Jacob Holm Wittrup-Thomsen har også delt sin begejstring for kig-hullet på Facebook. På TV 2/Fyns Facebookside skriver han sådan her:

"Som lokomotivfører på godstog, så glæder det mig meget, at pædagogerne viser børnene, at togene er en god ting, og at det faktisk er noget man kan interessere sig for. Det var næsten på samme måde at min egen interesse for tog opstod. Masser af toglegetøj i dagplejen og en dagplejemor der kun fortalte gode ting om det.

Når der står forældre og vinker med deres børn på broer eller langs jernbanen når man kommer kørende i sit 700 meter lange godstog og man vinker igen, så kan man virkelig se glæden stråle ud af ungerne. Det er så dejligt at se."

Se alle kommentarerne fra Facebook her: