I det fynske folks tjeneste

Lose: Indicier på misbrug

Der er indicier på, at Carl Holst har misbrugt en regionsmedarbejder til at føre valgkamp for sig, lyder det fra Stephanie Lose efter mødet sluttede for kort tid siden i forrretningsudvalget.

05:32

Pressen helt tæt på nuværende regionsrådsformand Stephanie Lose (V)

1 af 2

Politikerne i Region Syddanmark har hele eftermiddagen været samlet til møde i forretningsudvalget, hvor sagen om forhenværende regionsrådsformand Carl Holst er under mistanke for at have brugt en af regionens embedsansatte til at hjælpe med at føre valgkamp.

Ifølge regionsrådsformanden tyder det på, at Carl Holst nuværende særlige rådgiver, Christian Ingemann, har været ansat som Carl Holsts personlige assistent under valgkampen, selvom det ville være i strid med reglerne.

Men endnu er der ikke beviser nok til, at det kan udløse en kritik:

- Vi kan sammenholde det, vi ved om hans ansættelse. med det billede der har været tegnet i medierne, og der er der nogle indicier for, at han har lavet andet end at arbejde på det projekt, han var ansat til.

- Jeg tager afstand fra det, hvis det rent faktisk er foregået. Men jeg understreger, at der er tale om indicier, siger Stephanie Lose.

- Jeg synes, det er dybt beklageligt, hvis de indicier for, at der er sket noget, som ikke burde være sket, holder vand, svarer Stephanie Lose på spørgsmålet, om hun er skuffet over sin forgænger.

Regionen stiller alt materiale til rådighed for Statsforvaltningen og venter med at komme med en nærmere udtalelse til efter Statsforvaltningens afgørelse.

Det var et enigt forretningsudvalg, der valgte at bakke om Statsforvaltningen.

Udtalelse

Forretningsudvalget konstaterer, at der er indicier for, at den tidligere regionsrådsformand Carl Holst har misbrugt en medarbejders arbejdsindsats i forbindelse med valgkampen.

Det tager forretningsudvalget afstand fra.

Forretningsudvalget tager endvidere afstand fra ulovligheder i det omfang, de har fundet sted.

Forretningsudvalget bakker op om Statsforvaltningens undersøgelse, og Region Syddanmark vil stille alle de nødvendige oplysninger til rådighed, ligesom vi vil opfordre Statsforvaltningen til at fremskynde undersøgelsen mest muligt.

Når Statsforvaltningens vurdering foreligger, vil Regionsrådet tage stilling til eventuelle konsekvenser.