Lose om "rådden kultur": Vi har 20.000 dygtige medarbejdere

Region Syddanmark udtaler sig onsdag om Ingemanns rolle i Holst-sagen - men også resten af direktionen er i øjeblikket under beskydning. Formanden afviser, at topchefernes rolle vil blive undersøgt ekstra.

Det er ikke blot den tidligere formand Carl Holst og spindoktor Christian Ingemann, der har været under beskydning. De ledende embedsmænd i regionen har også været målskive for kritikken.

Der er på det seneste blevet talt om en "syg og rådden" kultur i direktionen i Region Syddanmark.

- Vi har faktisk allerede gjort en del for at komme det til livs. Vi har ændret på strukturen, vi har fået ny direktør og skal i gang med at besætte de andre ledige poster i direktionen. Så med et nyt hold, så er jeg overbevist om, at vi nok skal få sat en god start, sagde formand Stephanie Lose inden mødet til TV 2/FYN.

Sundhedsdirektøren og kommunikationsdirektøren er dog stadig den samme.

- Jeg tror også, det er vigtigt, at vi øver os i direktionen på at i højere grad tænker på tværs af søjler og samarbejder bredt, og det kommer vi til at bruge en del tid på, sagde formanden.

Hun afviser dog, at der vil blive lavet en intern undersøgelse udover de tiltag, der allerede er i gang.

- Vi har altså 20.000 rigtig dygtige medarbejdere i Region Syddanmark, og vi skal også passe på, at vi ikke får det til at lyde som om, at der ikke er nogen i regionen, der har lavet noget som helst fornuftigt. Det vil jeg kraftigt advare imod, siger Stephanie Lose.

Hun understreger, at den nye direktør vil komme til at arbejde med at få tingene til at fungere, men afviser, at hun specifikt skal have nogle af personerne fra toppen under lup.

- Nej det synes jeg ikke. Vi er en af de regioner, der har det allermest veldrevne sundhedsvæsen, og det er det, der er allervigtigst for mig, siger formanden.