Lov og orden på de fynske veje

Et hurtigt vognbaneskift med masser af fart og for lidt afstand til forankørende bil, det ser man al for ofte på den fynske motorvej. Politiet skærper overvågningen, og er ude med den store bødeblok for forseelser, som mange bilister ser som små.

-

Et hurtigt vognbaneskift med masser af fart og for lidt afstand til forankørende bil, det ser man al for ofte især på den fynske motorvej. Politiet skærper overvågningen, og er ude med den store bødeblok for forseelser, som for mange bilister ser som små.

\"Der er al for ringe afstand til forankørende, fordi man kører år ud og år ind, uden at der sker noget. Men en skønne dag er der standsning i trafikken, og så er gode råd dyre\", siger politiassistent Jens Kristian Jensen fra Færdselsafdelingen, og det er netop ifølge statistikkerne denne slags forseelser, som er skyld i alt for mange ulykker på de danske veje.

Det er politet i Odense der i samarbejde med Rigspolitiet vil have ændret bilisternes færdselsvaner og stoppet hasarderet kørsel med høje hastigheder. Derfor udvider de patruljeringen med fire special-politibiler, som har et kamera indstalleret som både måler hastighed og afstand. Politiet kan herved bevise, men også vise bilisterne deres ugerninger, med det samme.

I denne uge er der kampagne, men politiet forsætter med den udvidede patruljering.