I det fynske folks tjeneste

Luftakrobater med 240 kilometer i timen

Det er som at danse i luften. Sådan oplever faldskærmsudspringerne det, når de fredag til søndag afholder unionsmesterskabet i free style i Odense Lufthavn.

Nils Kløcker Predstrup i frit fald

5-dobbelt verdensmester Nils Kløcker Predstrup

Niels Kløcker Predstrup danser

Mette Hansen og Birgitte Horn på vej ud af flyet

Mette Hansen og Birgitte Horn med retning mod jorden

Mette Hansen og Birgitte Horn i "free style"

Nils verdensmester ser det hele lidt fra oven

Perfekt (og lidt blæret) landing

Kameraet på hjelmen dokumenterer luftkunstnerne

1 af 9

150 af Danmarks bedste faldskærmsudspringere er samlet i weekenden i Beldringe for at finde ud af, hvilket hold der er bedst til at lave formationer med 240 km/t.

At danse i tre dimensioner

- Ligesom folk danser på jorden, kan vi danse i luften - bare tredimensionelt. Man kan lave mange ting, så det gælder om at bruge fantasien, siger Nils Kløcker Predstrup, der er fem-dobbelt verdensmester i free style og dommer ved konkurrencen.

Oftest laver man formationer på maven, men ved mesterskabet skal øvelserne laves i lodret position. Det øger hastigheden med 30%, så den når op på 240 km/t.

Spring filmes

Under det frie fald skal springerne to og to udføre diverse formationer, mens en tredje holdkammerat filmer dem. Bagefter ser dommerne optagelserne og vurderer præstationen.

- Jeg er født i Odense, så det er sjovt at være tilbage og være med til Danmarksmesterskab, siger Nils Kløcker Predstrup.

Se Nils Kløcker Predstrups hjemmeside