Luftakrobater med 240 kilometer i timen

Det er som at danse i luften. Sådan oplever faldskærmsudspringerne det, når de fredag til søndag afholder unionsmesterskabet i free style i Odense Lufthavn.

150 af Danmarks bedste faldskærmsudspringere er samlet i weekenden i Beldringe for at finde ud af, hvilket hold der er bedst til at lave formationer med 240 km/t.

At danse i tre dimensioner

- Ligesom folk danser på jorden, kan vi danse i luften - bare tredimensionelt. Man kan lave mange ting, så det gælder om at bruge fantasien, siger Nils Kløcker Predstrup, der er fem-dobbelt verdensmester i free style og dommer ved konkurrencen.

Oftest laver man formationer på maven, men ved mesterskabet skal øvelserne laves i lodret position. Det øger hastigheden med 30%, så den når op på 240 km/t.

Spring filmes

Under det frie fald skal springerne to og to udføre diverse formationer, mens en tredje holdkammerat filmer dem. Bagefter ser dommerne optagelserne og vurderer præstationen.

- Jeg er født i Odense, så det er sjovt at være tilbage og være med til Danmarksmesterskab, siger Nils Kløcker Predstrup.

Se Nils Kløcker Predstrups hjemmeside