I det fynske folks tjeneste

Lukkede rastepladser skaber kaos

Lukningen af rastepladser har medført kaos og farlige trafikpropper på de resterende rastepladser langs de danske motorveje, når lastbilchauffører skal holde de lovpåbudte hvil.

Lastbiler klumper sig sammen på rastepladser og skaber farlige situationer langs motorvejene.

Det skriver Ritzau.

Problemet ser kun ud til at vokse, fordi lastbiltrafikken stiger, uden at Vejdirektoratet har fået tilført midler til at udvide kapaciteten på rastepladserne, rapporterer nyhedsbureauet.

På seks år er 20 af cirka 60 rastepladser lukket af bl.a. sparehensyn. I samme periode er lastbiltrafikken steget voldsomt med tre-fire procent om året - og den tendens fortsætter.

Ingeniør Jens Pedersen i Vejdirektoratet oplyser, at det er de små ubemandede, og i nogle tilfælde trafikfarlige rastepladser, der er lukket, og det er sket primært på Sjælland og Fyn.
- Den sidste rasteplads blev lukket på Vestfyn i 2006, og der er ikke planer om at lukke flere. Tværtimod, siger Jens Pedersen til Ritzau.

Han forklarer, at et sammenfald af skærpede køre-hviletids-regler og skærpede bøder til chauffører og vognmænd næsten med ét slag har skabt de voldsomme pladsproblemer.