I det fynske folks tjeneste

Lynnedslag skaber togforsinkelser

En del lynnedslag har mandag morgen skabt store problemer med togdriften i Østjylland og forsinkelser for passagererne. Uvejret bevæger sig nu mod Fyn.

Lyn gav mandag problemer med togdriften

Mange togpassagerer i især Østjylland måtte mandag morgen vente længe på at komme afsted, fordi et massivt tordenvejr har forårsaget fejl på togsignalerne.

Særligt strækningen mellem Århus og Fredericia er ramt, men også tog mod Struer, Herning og Vejle kører med forsinkelser. Både DSB og Banedanmark melder om forsinkelser på op til en halv time.

Problemerne er opstået, fordi et tordenvejr i morges huserede i det østjyske.

- Lynet slår ned i nogle af de tekniske anlæg, vi har. Og det gør, at mange af vores signaler ikke har mulighed for at vise grønt køresignal. Det gør så, at vi må køre på mundtlige sikkerhedsmeldinger, hvor vi er nede og køre 40 kilometer i timen. Eller også må vi køre på en reduceret signalgivning, som gør, at vi måske kan køre 60. Det er hastigheden, der gør, at vi bliver forsinkede, forklarer områdechef i Trafikstyring Fjern i Banedanmark Klaus Bergman.

Hvis tordenvejret flytter sig videre østpå til Fyn, vil det kunne få konsekvenser for togtrafikken her også.

- Vi må jo se, hvordan vejret arter sig. Hvis det fortsætter med massiv lyn og torden, så kan der godt opstå noget andre steder, forklarer Klaus Bergman.