Lyserødt budget i Svendborg

Venstres borgmesterkandidat, Povl Ullegård betegner Svendborgs budget for 2002 som lyserødt. Byrådet skulle mandag aften stemme om 86 punkter, og i flere afgørende afstemninger fik Socialdemokratiet et 11-10 flertal ved hjælp af stemmer fra Alternativ Liste, SF og Det Radikale Venstre.

-

Venstres borgmesterkandidat, Povl Ullegård betegner Svendborgs budget for 2002 som lyserødt.
Byrådet skulle mandag aften stemme om 86 punkter, og i flere afgørende afstemninger fik Socialdemokratiet et 11-10 flertal ved hjælp af stemmer fra Alternativ Liste, SF og Det Radikale Venstre.


Ældreområdet fik penge


Ældreområdet, som i de seneste uger er blevet kritiseret af kommunens egne ansatte får tilført flere penge, mens udbyggelsesplanen på skoleområdet stort set fastholdes.
\"Men der er ikke råd til de store armbevægelser\", erkender borgmester Jørgen Henningsen (S).
\"Vi får dækket nogle huller\", siger borgmesteren.
Der er afsat syv millioner kroner til en renoveringspulje, der skal bruges på presserende opgaver, mens der blandt andet er skåret på anlægsbudgettet.
Det vil kunne ses på de kommunale veje.
\"Men jeg er tilfreds med budgettet, ud fra de forudsætninger vi har nu\", siger Jørgen Henningsen.


Utilfreds med grundskylden


Venstre er især utilfreds med, at Socialdemokratiet fik trumfet en stigning af grundskyldspromillen fra 10 til 13 igennem, og at der næste år skal lånes 47 millioner kroner af kommunekassen.
\"Vi havde håbet på, at vi kunne låne et mindre beløb, og så klare udgiftstigningerne ved at effektivisere internt i kommunen. Vi mener, der kunne hentes seks millioner kroner på den konto, men Socialdemokratiet ville kun hente de to millioner\", siger Povl Ullegård.
Venstre ville også gerne have solgt kommunale grunde for at få indtægter.


Brud med de borgerlige


Socialdemokratiet har lavet forlig med de borgerlige ved de tre seneste budgetforhandlinger, men netop ønsket om at lade grundskylden stige, ser Venstres spidskandidat som et ønske om brud med de borgerlige fra Socialdemokratiets side.
\"Men så står vi frit i valgkampen\", siger Povl Ullegård, der er bekymret for, at den økonomiske styring af kommunes økonomi bliver for løs til næste år.