Må man stå på motorvejen og kigge? Her er guiden til at se Tour de France helt lovligt

Verdens største cykelløb kommer til Danmark, men hvad er reglerne for, hvordan man kan følge løbet fra vejsiden? TV 2 Fyn har fået svar på de spørgsmål, som fynboerne har stillet.

Om præcis 50 dage sætter nogen af verdens bedste cykelryttere sig i sadlen og træder i pedalerne på de danske veje, når verdens største cykelløb Tour de France kommer til Danmark.

I Nyborg er man allerede godt i gang med at pynte byen i gule farver, så det bliver en fest, når feltet lander ved etapens målstreg.

Den 2. juli skal rytterne nemlig krydse Storebæltsbroen, når etapen går fra Roskilde til Nyborg.

Mange glæder sig til, at den store sportsbegivenhed lægger vejen forbi det danske land, men flere er også bevidste om de trafikale udfordringer, som verdens største cykelløb kan medføre. Blandt andet er Storebæltsbroen lukket i fem timer om lørdagen, ligesom at flere veje omkring målfeltet i Nyborg vil være spærret.  

Det har fået flere fynboer til at overveje at krydse broen dagen før, for at kunne se løbet fra Sjællandssiden. Men må man egentlig holde i vejkanten og vente? Det er blot ét af de mange spørgsmål, som fynboerne har stillet til TV 2 Fyn

TV 2 Fyn har stillet spørgsmålene til Grand Départ, som arrangerer løbet i Danmark, og herunder kan du få svar på, hvad man må og ikke må, når man skal se Tour de France på de danske veje. 

01

Må man holde med sin autocamper i vejgrøften på ruten?

02

Må man sove i sin bil langs ruten, for at være sikker på at man får en plads?

03

Må man slå telt op langs ruten?

04

Må man stå på motorvejen og kigge på løbet, når cykelrytterne kommer forbi?

05

Må man køre over på Sprogø inden broen lukker og holde der, mens løbet afvikles?

Nyborg er ikke det eneste sted, hvor de er i fuld gang med forberedelserne. I Glamsbjerg arbejder de på højtryk for gøre 5.000 roser klar til den store begivenhed.

Oversigt

    Oversigt