I det fynske folks tjeneste

Mad på plejehjem: TV 2/FYNs læsere uenige om kritik

Kritik af plejehjemsmad deler vandene mellem TV 2/FYNs brugere på Facebook, hvor historien om maden på Villestofte Plejecenter diskuteres flittigt.

Foto: Betina Garcia / Scanpix

- Vi har lige siddet og hygget med kaffe og kage hos min mor på Villestofte Plejecenter sammen med de andre beboere. Hvor en af beboerne spurgte til, hvad de skal have at spise, og de gav udtryk for, at de glædede sig. De fortalte, hvor lækker deres mad var. Og jeg har ikke set andet end gode retter, der dufter dejligt. Det er hygiejnisk pakket ind i små portioner alt efter, hvor mange der spiser med. Når det er varmet op og bliver serveret, dufter det og ser appetitligt ud. Og min mor har taget mange kilo på, efter hun er flyttet ind.

Sådan skriver Pia Jacobsen på TV 2/Fyns Facebookside, efter vi i går bragte historien om ringe madforhold på netop Villestofte Plejecenter.

Læs også Kritik af mad på plejehjem: Min mor er blevet rigtig trist

Da fortalte Klaus Pedersen, hvordan hans mor har tabt sig 15 kilo siden juli. Også Else Bjerring, der er pårørerende til en beboer på plejehjemmet, retter kritik af Villestofte Plejecenter.

Debat på Facebook
Louise Boesen Henriksen skriver på Facebook, at "på det plejecenter, hvor jeg er i praktik lige nu, er der ingen klager over maden. Her er vores beboere meget glade og tilfredse med den mad, de får hver dag. Hos os får de den varme mad om aftenen og tit får de ofte lune retter, som de har været med til selv at vælge".

Agathe Agermose Jensen er til gengæld ikke imponeret over madtilbuddene til Fyns ældste borgere: "Man skal åbenbart ikke hverken være gammel og få mad leveret ej heller bo på et plejehjem for at få mad, så man kan blive rask eller bare holde sig mæt".

Du kan selv deltage i debatten på vores Facebookside.

03:30

Maden på Villestofte Plejecenter i Odense er simpelthen ikke god nok. Sådan fortæller flere pårørende, der i gennem mange uger har fået opkald fra sultne forældre. Se indslaget og deltag i debatten på Facebook.

Luk video