I det fynske folks tjeneste

Mads Mikkelsen: På Fyn kan alt lade sig gøre

Filmstjernen Mads Mikkelsen kastede søndag aften glans over åbningen af Faaborgs nye kulturhus i det gamle Helios-teater.

00:21

1 af 2

De Grønne Slagtere blev den første spillefilm, der rullede over lærredet i den nyrenoverede biografsal i Helios-teatret for en række indbudte gæster søndag aften.

Mads Mikkelsen var inviteret, fordi han havde hovedrollen som Sven Sved i succesfilmen, De Grønne Slagtere, der blev optaget i Faaborg i 2002.

Det var den første film, der fik støtte fra FilmFyn, og det er holdet bag filmen meget taknemmelige for.

- Jeg ved ikke, om der var andre, der ville have givet os penge dengang, men det blev jo en stor succes, siger Mads Mikkelsen og tilføjer, at det var en væsentlig årsag til, at en række andre - som han siger - vanvittige film blev realiseret.

I det hele taget har Mads Mikkelsen gode erfaringer med at filme på Fyn, hvor han har været flere gange.

- Der er lidt lejrskole over det, for vi bliver her jo, og efter optagelserne om dagen, sidder vi og snakker om aftenen om, hvordan det er gået, og hvad der skal ske næste dag. Jeg elsker, at optage film på den måde. Det er bare så sjældent, man får lov til det, siger han.

Og så har Fyn noget helt specielt, som filmfolkene holder af:  

- Fyn virker som om lokalsamfundet er fuldstændig forankret i det her. Alle steder, man kigger hen, har de noget med det at gøre. Det vil sige, at alting er muligt. Alle er enormt hjælpsomme. Man kan godt lige få spærret en vej af eller låne et hus. Sådan er det ikke ret mange steder i verden. Det er meget unikt, siger Mads Mikkelsen. 

De Grønne Slagtere blev optaget i en slagterbutik i Priorensgade i Faaborg i 2002. Her spillede Mads Mikkelsen Svend Sved i filmen. 

Filmen markerer også startskuddet til FilmFyns etablering i 2003. FilmFyn kører nu på 13. år og har investeret i mere 75 store film og tv-produktioner, som er optaget på Fyn, Ærø og Langeland.

02:27

Mads Mikkelsen: Uden FilmFyn var De Grønne Slagtere måske aldrig blevet til noget

Luk video