Mænd gider ikke fædregrupper

Nybagte fædre gider ikke at sidde i rundkreds, drikke te ogsnakke om deres børn i timevis.Det viser en rundringning til landets tre største kommuner.

Hverken i København, Aarhus eller Odense har man haft held medat få mændene til at danne fædregrupper, skriver Søndagsavisen.

Da man forsøgte i Aarhus, var mændene ellers begejstrede for idéen, og flere meldte sig da også til en fædregruppe.

- Men de kom altså kun én gang, siger sundhedsplejerske Ellen Eldrup, der havde ansvaret for tilbuddet.

Heller ikke i Odense

Samme billede tegner sig i Odense.

Her har nybagte fædre det seneste halvandet år fået tilbud om hjælp til at danne fædregrupper.

- Det er ikke ret mange mænd, der er interesseret i at komme i en fædregruppe, og de, der er interesseret, formår altså ikke at få det til at køre, siger Christa Pagh, der er teamleder for sundhedsplejen i Odense Kommune.

Eksperter og politikere vil gerne

Flere eksperter har ellers længe peget på, at mænd på lige fod med kvinder bør have tilbuddet, og senest i juni måned lagde Socialdemokraternes ligestillingsordfører, Rasmus Horn Langhoff, op til, at kommunerne skal være bedre til at tilbyde mændene samme barselstilbud som kvinderne.

- Problemet er, at vi fra det offentliges side lægger op til, at det der med at være forælder, det er noget, der først og fremmest er for moren, sagde han til DR.

Men i Københavns Kommune spurgte man allerede for flere år siden op mod hundrede mænd, hvilke tilbud de ønskede under barselsorloven, og her var tendensen ikke til at tage fejl af.

- Fædrene ønskede ikke at komme i en gruppe, som de forbandt med navlepilleri og rundkredssnak, siger Hanne Duer, der er sundhedsplejerske på Nørrebro.

I stedet satser man på Fars Legestue, der er et tilbud, hvor fædre helt uforpligtende kan komme og lege med deres børn og møde andre fædre.

Det gør mellem 20 og 30 fædre hver uge.

- Mænd vil have udadvendte aktiviteter,og det skal først og fremmest være for barnets skyld, siger hun.

Oversigt

    Oversigt