I det fynske folks tjeneste

Mænd slæber på ekstra kilo

Sommerferien står for døren, og det gode rejseliv har det med at sætte sig som ekstra kilo på sidebenene - og i kufferten. Magasin, som b.la. ligger i Odense, har spurgt mere end 7000 danskere om, hvor mange kilo ekstra bagage, de i snit slæber med hjem fra en udlandsrejse.

6 kg. ekstra baggage

Vi kender det alle sammen. Pludselig kan den kuffert, der var rigelig stor på udturen, ikke lukkes, når tøj, toiletgrej og ikke mindst alle indkøbene skal pakkes til hjemrejsen.

I lufthavnen pibler sveden frem på panden, mens personalet checker bagagen ind og kalkulerer, hvor meget den forslugne kuffert vil koste os i overvægtsgebyr.

Nu har en omfattende undersøgelse fra Magasin sat konkrete tal på fænomenet; hvor mange kilo tager vores feriebagage i snit på i vægt, når vi har været i udlandet? Hele 7443 danskere har svaret på undersøgelsen, og resultatet viser, at danskerne i snit har 6 kg. mere bagage med hjem end på udturen efter en ferierejse. 

Modsat den generelle opfattelse, er det ikke kvindernes lynlåse, der har sværest ved at lukkes, når turen går hjemad efter en ferie. Den nye, omfattende undersøgelse viser nemlig, at det er mændenes tasker, der er tungest efter en udlandsrejse. I snit har de 6,4 kg. mere med hjem i kufferten, mens kvindernes kufferter "kun" lægger sig ud med 5,7 kg.

Årsagen til mændenes overvægt kan skyldes, at det såkaldt stærke køn ofte prioriterer at købe tunge varer som spiritus og elektronik med hjem. Mens tøj, sko og parfume, som traditionelt har et større kvindeligt publikum, ikke vejer så meget. Mændenes ekstra kilo i bagagen betyder således ikke nødvendigvis, at de har brugt flere penge på ferieshopping end kvinderne.