To mænd varetægtsfængslet efter Vollsmose-uro

De to 17-årige mænd, som er sigtet for at have kastet brandbomber mod politibiler i Odense-bydelen Vollsmose tirsdag aften, er begge varetægtsfængslet i fire uger.

De to unge mænd blev fredag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Odense, sigtet for at have kastet molotovcocktails mod politibiler i forbindelse med uroligheder ved Bøgetorvet i Vollsmose tirsdag den 9. juni 2015 om aftenen.

- Politiet har siden episoden arbejdet med, ud fra videoovervågning, at identificere de personer, der deltog aktivt i episoden. Vi mener nu at kunne identificere to personer, som er blevet anholdt her til morgen, siger advokaturchef Lars Ole Pedersen fra anklagemyndigheden ved Fyns Politi.

Videoovervågningen gør, at politiet vurderer, at der er tale om en række overtrædelser af straffeloven, herunder bestemmelsen om grov forstyrrelse af den offentlige orden.

- Det ser ud som om, at en større gruppe personer har været enige om at angribe politiet med antændte benzinbomber. Det ser vi naturligvis på med allerstørste alvor, siger advokaturchefen.

Politiet mener, at der er flere deltagere i episoden, og derfor fortsætter efterforskningen.