I det fynske folks tjeneste

Måling: Ny SF-boss mere populær end Thorning

Kun 10 procent af vælgerne er negativt stemt overfor Annette Vilhelmsen, viser ny måling.

SF's nye partiformand, Annette Vilhelmsen, starter sin første tid på lederposten med opmuntrende læsning i meningsmålingerne, hvor hun tilsyneladende får en positiv modtagelse.

41 procent af vælgerne - uanset partifarve - er positivt stemt overfor SF's nye frontkvinde, viser en ny måling fra Epinion, som er foretaget for DR.

Blot 10 procent siger det modsatte: at de er negativt stemte overfor Vilhelmsen, som lørdag vandt et klokkeklar sejr i formandsduellen mod sundhedsminister Astrid Krag.

Epinion-målingen, som er fortaget blandt 1139 vælgere, viser også, at ni procent af de vælgere, som ikke stemte på SF ved sidste valg, nu med stor sandsynlighed vil sætte deres kryds ved det venstreorienterede regeringsparti.

Ifølge DR har Epinion omregnet sin måling til et såkaldt "popularitetstal", som måles på alle partiledere.

Heraf fremgår det, at Vilhelmsen er den tredjemest populære partileder i landet - kun overgået af Lars Løkke Rasmussen (V) og Margrethe Vestager (R).

Dermed er Annette Vilhelmsen, ifølge målingen, mere populær end statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Meget tyder på, at Annette Vilhelmsen afløser afgående erhvervs- og vækstminister Ole Sohn. Den tidligere SF-formand Holger K. Nielsen ser ud til blive skatteminister efter Thor Möger Pedersen, som så forlader regeringen.

Men intet er officielt endnu.

Holger K. Nielsens tilbagevenden til den politiske frontlinje blev så godt som sikker, da han søndag kunne ses ankomme til Marienborg, hvor partilederne i regeringen mødtes.

Den rutinerede politiker har flere årtiers Christiansborg-erfaring, mens Annette Vilhelmsen kun har et enkelt år i Folketinget.

Ved et mødet søndag på Marienborg uden for København krævede statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fuld opbakning fra hele SF til den plan, som allerede er lagt i regeringsgrundlaget for et år siden mellem Socialdemokraterne, SF og De Radikale.