Mand betalte med falsk pengeseddel i Rema 1000

Det er i år sket 20 gange, at nogen har forsøgt at betale med falske penge på Fyn - senest i en Rema 1000 i Middelfart.

En mand betalte i weekenden med en falsk tusindkroneseddel i Rema 1000 på Assensvej i Middelfart.

Sådan lød anmeldelsen til politiet fredag morgen, bekræfter Fyns Politi over for TV 2 Fyn.

- Det er heldigvis ikke noget, vi ser så tit. Men det popper op en gang imellem, siger politikommissær Erik Skov.

Der har i år været 20 lignende tilfælde på Fyn. Men også Sydøstjyllands Politi har oplevet flere tilfælde.

Kan ikke sige, om der er en sammenhæng

Hos Sydøstjyllands Politi har man fået falske pengesedler ind i både Horsens, Vejle, Fredericia og Kolding. 

Også her blev der betalt med en falsk tusindkroneseddel. Den typiske fremgangsmåde har været, at en eller to personer har købt varer for et lille beløb og så betalt med den falske tusindkroneseddel.


Fyns Politi kan dog ikke sige, om der er en sammenhæng mellem hændelserne på begge sider af Lillebælt. 

- Vi efterforsker vores egen sag, og så må vi se, om det har en sammenhæng med andre sager, siger kommunikationsmedarbejder Charlotte Nyborg.

Tjek sedlen i lyset

Både Fyns Politi og Sydøstjyllands Politi opfordrer til, at man altid er opmærksom på pengesedlers ægthed - særligt når der er tale om en tusindkroneseddel.

- Vi opfordrer derfor til at være ekstra opmærksom, hvis du som betaling modtager en tusindkroneseddel, eller bliver bedt om at veksle sådan en seddel, og til at kontakte politiet med det samme, hvis du har mistanke om, at der er tale om en falsk seddel, skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.


Man kan for eksempel kigge efter, om sedlerne har både vandmærke, vinduestråd og skjult tråd. Vandmærket og den skjulte tråd kan ses, når sedlen holdes op mod lyset. Man kan også mærke efter, om papirtypen føles som en rigtig pengeseddel.

Sydøstjyllands Politi efterforsker sagerne med de falske pengesedler, og herunder også om der er en sammenhæng mellem de forskellige sager. 

Har du oplysninger, som kan hjælpe med opklaringen, eller har du mistanke om en falsk pengeseddel, kan du kontakte politiet på telefon 114.