I det fynske folks tjeneste

Mand blottede sig i Svendborgtoget

En 15-årig pige fra Svendborg blev onsdag udsat for grov seksuel krænkelse i toget mellem Odense og Svendborg. En ca. 35-årig mand blottede sig og onanerede foran pigen, mens de to var alene i en togvogn. Politiet efterlyser en sydlandsk udseende mand med sort krøllet hår.

-

En 15-årig pige fra Svendborg blev onsdag udsat for grov seksuel krænkelse i toget mellem Odense og Svendborg. En ca. 35-årig mand blottede sig og onanerede foran pigen, mens de to var alene i en togvogn. Politiet efterlyser en sydlandsk udseende mand med sort krøllet hår.

Episoden fandt sted onsdag morgen i toget mellem Odense og Svendborg. Den 15-årige stod på toget i Odense kl. 8.39 og satte sig ind i en kupé, hvor der sad en mand på den anden side i vognen. Fem minutter efter afgangen henvendte manden sig første gang til pigen, og spurgte blandt andet om hendes mobiltelefon kunne tage billeder. Pigen forsøgte at ignorere manden, og kiggede væk og ud af vinduet.

Ofte med toget
Kort efter opdagede pigen, at manden havde taget sine bukser af og sad og onanerede, mens han kiggede på pigen. Pigen blev meget utilpas og gik ned i den anden ende af vognen, hvor der sad en ca. 25-årig kvinde.

I første omgang fortalte hun ikke om sine oplevelser til den tredje passsager. Ved Ringe troede den 15-årige pige, at blotteren var stået af toget, og gik tilbage til sin plads. Hun opdagede dog, at manden blot havde skiftet plads og nu sad og læste avis. Derpå gik pigen tilbage til den 25-årige kvinde, og fortalte om sine oplevelser. Kvinden fortalte, at hun kendte manden, og at han ofte rejser med toget mellem Odense og Svendborg.

Chokeret
Ved stationen Svendborg Vest forlod kvinden toget, og pigen og manden kørte alene i vognen til endestationen i Svendborg. Hun flakkede rundt i byen i halvanden time, hvorefter hun tilfældigt løb ind i betjent fra den lokale nærpolitistation.

\"Hun var meget berørt og chokeret, men også meget usikker på, om hendes oplevelser  var noget politiet kunne gøre noget ved\", fortæller politiassistent Per Schmeltz Hansen fra Nærpolitiet i Svendborg.

Signalement
Politiet efterlyser den 25-årige lyshårede kvinde, der var passsager indtil Svendborg Vest. Politiet mener, at kvinden kan sidde inde med vigtige oplysninger om manden.

Manden beskrives som ca. 35 år, 175 cm høj og slank af bygning. Han har sydlandsk udseende med brune øjne, mørk krøllet hår og han taler gebrokkent dansk. Han var iført en grå sweatshirt og sorte bukser.

Den seneste uge har der været flere andre tilfælde af blotteri i Svendborg, men politiet kæder ikke disse episoder sammen med den seksuelle krænkelse onsdag.

Svendborg Politi vil torsdag efterforske sagen, og vil blandt andet undersøge afgangen 08.39 mellem Odense og Svendborg for at se om gerningsmanden er med toget.

Politiet vil meget gerne høre fra vidner der måtte genkende enten den 25-årige kvinde eller gerningsmanden. Svendborg politi kan kontaktet på 62 21 14 48