Mand er uden for livsfare efter politiskud

Den mand, der lørdag i Svendborg blev ramt i benet af skud fra en politibetjent, er uden for livsfare.

Det oplyser vagtchef Mie Brøchner, Fyns Politi, søndag.

Skuddet faldt lørdag eftermiddag, og manden blev straks kørt til behandling på sygehuset.

Som altid, når politibetjente bruger tjenestevåbnene, har Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) indledt en undersøgelse af, om politiet handlede korrekt i situationen.

Politiet skulle angiveligt være sendt ud til en politiforretning lørdag eftermiddag klokken 15.55. Allerede klokken 16.00 underrettede Fyns Politi politiklagemyndigheden om skuddet.

Hos DUP kunne specialkonsulent Peter Dueholm Mathiassen lørdag aften ikke sige noget om, hvorfor patruljen var udsendt.

- Det er for tidligt at sige noget om endnu. Men jeg har fået oplyst, at der skulle være tale om en psykisk syg person, sagde han.

Det er nu politiklagemyndighedens opgave at kortlægge hændelsesforløbet i Svendborg, og hvordan det kom så vidt, at en polititjenestemand trak sit våben, affyrede et skud og ramte manden i benet.

Peter Dueholm Mathiassen forklarer, at der ifølge retsplejeloven skal iværksættes en efterforskning, når en person kommer alvorligt til skade som følge af politiets indgriben.

- Efterforskningen iværksættes, uanset om der er en rimelig formodning om, at politipersonalet har begået noget strafbart eller ej, sagde han lørdag.

Når Politiklagemyndigheden har afsluttet sin undersøgelse, sender den en juridisk redegørelse om sagen til Statsadvokaten i Viborg.

På grundlag af den skal Statsadvokaten derefter tage stilling til, om der eventuelt skal rejses tiltale mod nogle af de involverede politibetjente.