Mand på gåtur finder lig ved Strib Fyr

Identitetspapirer afslører, at en død mand fundet i Lillebælt fredag formentlig kommer fra Vestjylland.

En mand er fredag eftermiddag fundet død på den fynske side af Lillebælt. Det var en mand, som var ude at gå tur langs stranden, der opdagede liget.

Ud fra identitetspapirer, som er blevet fundet på liget, vurderer politiet, at der er tale om en 28-årig mand fra Vestjylland.

- Det var en, som var ude at gå tur langs stranden, som fik øje på en person, der lå i vandet lidt øst for Strib Fyr. Så har man tilkaldt Falck, der har sat en båd i vandet og fået samlet ham op, fortæller vagtchef Erik Halkjær fra Fyns Politi.

- Der er fundet nogle papirer i tøjet på ham, og ud fra fotoet på hans pas, så mener vi at kunne sige med nogenlunde sikkerhed, at det er en 28-årig mand fra Vestjylland, fortæller Erik Halkjær.

De pårørende til den afdøde mand er ikke underrettet om dødsfaldet. Derfor vil politiet endnu ikke oplyse nærmere om, hvor manden kommer fra.

Som det altid sker i forbindelse med fund af døde personer, skal der i de kommende dage afholdes et ligsyn, hvor en retsmediciner skal se nærmere på den afdøde.

Umiddelbart er der dog ikke noget, som tyder på, at der skulle være sket en forbrydelse.

- Der er ikke noget, der tyder på andet end, at det er et ulykkestilfælde. Der er ikke noget, der tyder på, at han har været udsat for vold eller lignende, fortæller Erik Halkjær.

Retsmedicineren får også til opgave at vurdere, hvor længe den 28-årige mand har befundet sig i vandet.

- Det kræver en lægelig vurdering, men vores vurdering som lægfolk er, at han har ligget der i nogen tid, siger Erik Halkjær.

Den 28-årige har dog ikke ligget i vandet i så lang tid, at han er blevet meldt savnet. Efter at have identificeret ham har politiet nemlig tjekket, om manden skulle være savnet af nogen.

- Han er ikke efterlyst, siger Erik Halkjær.