I det fynske folks tjeneste

Mange danske EM-svømmere fik slukket finaledrømme: Men ikke fynboen

Fredag formiddag var ingen succes for de danske EM-svømmere, hvor i alt 17 røg ud i de indledende heats. Kun Rikke Møller og Josefine B. Pedersen gik videre til finale.

Rikke Møller Pedersen gik videre til finale ved EM Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix

17 danske svømmere måtte fredag formiddag sande, at de ikke kommer videre fra deres indledende heats ved kortbane-EM i København.

Eneste lyspunkter var fynske Rikke Møller Pedersen og Josefine B. Pedersen, der gik videre i 100 meter bryst, og kvindernes holdkap, der svømmede sig til en finale i 4 x 50 meter fri.

En af de svømmere, der tydeligvis havde håbet på mere, var stortalentet Kathrine Bukh Villesen, der missede finalen i 200 meter butterfly med 27 hundrededele af et sekund.

- Fuck, noget lort, kunne man høre Katrine Bukh Villesen råbe, inden hun skulle møde pressen.

Læs også Rikke Møller Pedersen misser finale i 50 meter bryst

Selv om hun genvandt fatningen, var hun tydeligt skuffet.

- Jeg fik slet ikke det løb, jeg havde trænet til. Jeg ved ikke, hvad der gik galt, og det var næsten det værste, for jeg følte, at det gik godt, sagde hun.

Den unge svømmer pointerede, at EM er hendes første seniormesterskab nogensinde, og at det er noget helt andet, end hun er vant til.

I sit heat lagde Kathrine Bukh Villesen godt ud og var nummer to halvvejs. Men da det gjaldt, var der ikke mere at give af.

- Mine ben sagde bare stop. De kunne ikke mere, siger hun.

I samme disciplin måtte også Maj Howardsen, Regitze Gaard og Marina Heller Hansen se sig slået af hurtigere modstandere.

Også Sarah Bro var der forventninger til i 200 meter ryg, men finalen var over et sekund væk for den danske svømmer.

- Min tid er, hvad den er. Jeg er rigtig glad for processen og de skridt, jeg tager i den rigtige retning, siger hun.

- Jeg har jo skiftet mellem crawl, rygcrawl og holdkapper ved de store mesterskaber, og jeg har spurgt mig selv, hvor jeg står i det her, og hvad jeg gerne vil. Nu har jeg fundet ud af, at det er rygcrawl, jeg vil, fortsætter hun.

Daniel Skaaning ramte heller ikke helt topformen i sin 200 meter medley, hvor en samlet 11.-plads ikke rakte til en finale. Heller ikke Frans Johannessen svømmede sig videre i 200 meter medley.

EM bliver svømmet frem til søndag i Royal Arena, og mange af svømmerne skal i aktion igen de kommende dage.