Mange dehydrerer i varmen

Odense Politi har i det seneste døgn konstateret seks dødsfald i politikredsen. Det er mere end sædvanligt og kan skyldes tilfældigheder, men embedslægen opfordrer alligevel til at drikke rigeligt med vand. Det gælder især ældre mennesker.

-

Odense Politi har i det seneste døgn konstateret seks dødsfald i politikredsen. Det er mere end sædvanligt og kan skyldes tilfældigheder, men embedslægen opfordrer alligevel til at man drikker rigeligt med vand. Det gælder især ældre mennesker.

\"Vi ved at ekstreme vejrforhold giver øget risiko for dødsfald\", siger embedslæge på Fyn, Kvist Petersen, der ikke ser en umiddelbar sammenhæng mellem varmen og de seks dødsfald.

Mange indlæggelser i varmt vejr
På geriatrisk afdeling ved Odense Universitets Hospital siger sygeplejerske Birthe Lindegaard, at ligeså snart temperaturen løber op omkring 30 grader, konstaterer afdelingen et boom af dehydrerede folk. \"Specielt ældre mennesker har svært ved at mærke når væskebalancen bliver for lav\", siger Birthe Lindegaard til TV 2 /Fyn.

Drik vand
Et voksent menneske skal indtage mellem 2½ og 3 liter væske om dagen, når det bliver så varmt som nu (og hverken alkohol, kaffe eller te duer).
De mest dehydrerede mennesker får på OUH genoprettet væskebalancen via drop.