I det fynske folks tjeneste

Mange er kærester med træneren

Det er ulovligt for en sportstræner at være kæreste med en udøver der ikke er fyldt 18 år. Alligevel har hver 12. unge sportsudøver mellem 13 og 17 prøvet at være i sådan et forhold. Det viser en ny fynsk undersøgelse.

03:19

Michala Kjær Stenstrøm var for år tilbage kæreste med sin 26 år ældre karatelærer.

1 af 2

Michala Kjær Stenstrøm var for år tilbage kæreste med sin 26 år ældre karatelærer.

- Det er noget man altid vil bære med sig, og jeg har stadig problemer med at skabe tillid til nye mennesker, siger Michala Kjær Stenstrøm.

Hun er langt fra den eneste aktive idrætsudøver mellem 13 og 17 år, der har haft en forhold til en ældre træner.

- I idrætten er det ganske almindeligt at træneren ikke kender forskel på at være træner og være kæreste med deres udøver, og de ser ikke, at det her er noget man ikke kan, siger Jan Toftegaard Støckel, der er lektor i Idræt og Samfund på SDU.

Han har lavet en undersøgelse, der viser at otte procent af de unge idrætsudøvere har haft et forhold til en træner i deres klub.

- Ofte er aldersforskellen meget stor, og mange gange er det piger på 13 år der er kæreste med trænere på over 30 år, siger Jan Toftegaard Støckel.

Selvom den seksuelle lavalder er 15 år, så er forhold i klubberne ulovligt så længe udøverne er under 18 år.

- Loven er sådan. at den sigter på sikre en endnu højere beskyttelse end de 15 år, og det er fordi der er en særlig mulighed for et misbrug i denne tillidsrelation, siger Jan Toftegaard Støcke.