I det fynske folks tjeneste

Mange fynboer kører spritkørsel

Mange fynboer kører spritkørsel. Alene den første uge i december er der fanget 31 bilister med for meget sprit i blodet.  Lederen af færdselsafdelingen ved Odense Politi Gert Clausen er rystet over det høje tal. 

-

Politiet i Odense fanger spritbilister på stribe. Alene de første 7 dage af december er der taget 31 påvirkede bilister i politikredsen. Det skal sættes i forhold til de i alt 49 spirituspåvirkede bilister, som blev taget i hele december måned sidste år.

\"Jeg er rystet over, at der allerede nu er fanget så mange. Hvis tendensen fortsætter, slår vi i år alle rekorder, siger vicepolitikommissær Gert Clausen fra Odense Politi søndag til TV 2/Fyn.

De mange spritbilister giver også anledning til eftertanke hos den politisk ansvarlige for amtets trafik- og miljøudvalg Poul Weber.

\"Det store antal tyder på, at vi nu skal vurdere, om ikke vi politisk skal gå ind og intensivere den forebyggende indsats\", siger Poul Weber.

Tendensen er den samme på landsplan, hvor der i perioden fra 27. november til 4. december blev afsløret 365 spritbilister. Det er 13 procent flere end ved samme tid sidstte år.