Mange huse får hurtigere fjernet til salg-skiltet

Husenes gennemsnitlige liggetider er faldet over det seneste år i seks af ni landsdele. På Fyn tager det nu i snit 231 dage at få solgt huset.

Det er blevet en smule lettere af komme af med huset, i hvert fald med mindre man bor i Udkantsdanmark.

En markedsrapport fra Nybolig viser, at liggetiden på de huse, der er solgt i første kvartal, i gennemsnit er blevet seks dage kortere, og at den faldt i seks af ni landsdele i forhold til samme kvartal sidste år.

På Fyn tog det i gennemsnit 231 dage at sælge en bolig i første kvartal i 2015. Det er 16 dage hurtigere end 1. kvartal i 2014.

Kvadratmeterprisen er også steget. Prisen pr. kvadratmeter er nu 11.280 kr., hvilket betyder, at en gennemsnitlig villa på 140 kvm på Fyn aktuelt koster 1.579.000 kr. Dermed er prisen 51.000 kr. højere end for et år siden.

Den gennemsnitlige danske villa blev i årets første tre måneder solgt på 208 dage, hvor det tilsvarende tal for første kvartal sidste år lød på 214 dage.

- Antallet af dage, det tager at sælge en bolig, falder, i takt med at flere og flere købere melder sig på banen.

- Vi har i første kvartal oplevet de største stigninger i salget i de seneste syv år og forventer yderligere stigninger i de kommende måneder, som normalt er de største salgsmæssigt.

- Det betyder, at der i nogle tilfælde, specielt i og omkring de større byer, vil være flere købere til den samme villa, og det vil medføre endnu hurtigere salgstider, fortæller Nyboligs pressechef, Kim Pauli.

Den korteste liggetid finder man i København og omegn, hvor det i snit tog 111 dage at afhænde et hus.

Herefter følger Nordsjælland og Østsjælland med henholdsvis 142 dage og 161 dage.

I bunden af listen finder man de tre landsdele, hvor liggetiden er blevet længere.

Det drejer sig om Vest- og Sydsjælland, hvor der i snit gik 305 dage eller næsten et år med at få solgt huset.

I Vestjylland (278 dage) og Nordjylland (279 dage) måtte sælger ligeledes vente længe på at finde en køber.