I det fynske folks tjeneste

Mange røg i fartfælden

Færdselspolitiet Fyn har taget usædvanlig mange i fartkontroller mandag. Alene i Odense-området blev der skrevet 66 rapporter. Det oplyser Peder Pedersen, Vicepolitiinspektør, Færdselspolitiet Fyn. Fartkontrollerne er et led i kampagnen "Tag 10 af farten".

1 af 6

Kampagnen Ta?10 af farten er blevet til i et tæt samarbejde med Rigspolitichefens bilinspektører, der er eksperter i udredning af trafikulykker samt fartens betydning for ulykker.

10 kilomer for meget

 - Efter en trafikulykke med dødelig udgang er det vores opgave at undersøge bilen, ulykkesstedet og konstatere årsagerne til ulykken. Der er oftest flere faktorer, der har indflydelse på ulykken, men farten er stort set altid det, der har dræbt passagererne i bilen, siger bilinspektør Palle Kofoed fra Rigspolitiet.

- Bare 10 km mere i timen kan betyde, at bilens passagerer bliver dræbt i stedet for kvæstet. Det betyder med andre ord, at 90 km/t på landevejen er nok til at forværre en ulykke i en grad, så det ender med en dødsulykke, siger bilinspektør Palle Kofoed.

Færdselspolitiet Fyn fortsætter kontrollerne hele ugen.

www.ta10af.nu

Om kampagnen

Kampagnen Ta´ 10 af farten er et samarbejde mellem Vejdirektoratet, kommuner, Politi og Rådet for Større Færdselssikkerhed. Kampagnen består af et TV-Spot, vejkantplakater, kampagnesite og lokale events ude i kommunerne.