I det fynske folks tjeneste

Mange serbere ventes til UEFA-kamp

Mellem en tredjedel og halvdelen af de solgte billetter til OB\'s UEFA-cup-kamp mod Røde Stjerne på onsdag er solgt til serbiske tilhængere. Sikkerheden på tilskuerpladserne er derfor sat i fokus hos OB og Politiet.

-

Mellem en tredjedel og halvdelen af de solgte billetter til OB\'s UEFA-cup-kamp mod Røde Stjerne på onsdag er solgt til serbiske tilhængere. Sikkerheden på tilskuerpladserne er derfor sat i fokus hos OB og Politiet.

750 serbere
To dage før OB\'s hjemmebanekamp mod Røde Stjerne fra Beograd er knap 2000 billetter solgt. Heraf er de 750 solgt til serbiske tilhængere. 240 af dem kommer direkte fra Serbien - resten af billetterne til det serbiske tilskuerafsnit er købt af herboende fans.

\"Det er et stort antal fans, der møder op, i forhold til, at vi skal spille mod et hold, der kommer så langt væk fra\", siger OB\'s kommunikationschef Peter Hørlück til TV 2/Fyn.

Voldsomme fans
Røde Stjernes fans har et dårligt ry i fodboldkredse, og sikkerheden bliver da også prioriteret højt i Odense.

\"Ofte behøver politi, brandmyndigheder og Røde Kors ikke at være til stede ved det sikkerhedsmøde UEFA afholder om formiddagen på spilledagen. Denne gang har vi prioriteret, at alle er med ved mødet\", fortæller Peter Hørlück.

Politi stiller i stærkeste opstilling
Også Odense Politi er på banen. Chefpolitiinspektør John Jacobsen vil ikke ud med mange konkrete oplysninger, men siger dog, at Odense Politi stiller med flere mand end ved en Brøndby-kamp.

\"Vi ved fra andre steder i Europa, at særligt de fans der kommer hertil fra Serbien gerne vil brænde fyrværkeri af inden kampen og også er meget urolige efter kampen. Men vi er så mange på arbejde, at vi tror, at vi er nok til at dæmme op for det\", siger John Jacobsen.

Han regner med, at de serbiske tilskuere vil ankomme til Odense allerede dagen før kampen, og også tirsdag har politiet altså ekstra mand på gaden.

Det tynde øl
Ved UEFA-cup-kampe gælder særlige sikkerhedsregler blandt andet, at der ikke må benyttes ståpladser, og at der kun må serveres lyst øl.

\"Der venter publikum en stor sportslig oplevelse med fodbold på højt teknisk niveau, og vi regner bestemt med, at de også får en god oplevelse på tilskuerpladserne\", siger Peter Hørlück.