Mange turister kører forbi Odense

Omkring 16 procent af turisterne kører forbi Odense på vej til andre dele af landet. Det viser en spørgeskemaundersøgelse foretaget på en lang række turistbureauer over hele Danmark.

-

Omkring 16 procent af turisterne kører forbi Odense på vej til andre dele af landet. Det viser en spørgeskemaundersøgelse foretaget på en række turistbureauer over hele Danmark.

Destination Odense-Midtfyn deltog deltog sidste år sammen med 30 andre turistbureauer i undersøgelsen, der gik ud på at uddele spørgeskemaer til turister på dansk, engelsk, tysk, norsk, svensk og hollandsk.

Der blev på landsplan uddelt 1568 skemaer, og svarene viser, at 22 % tidligere havde været i Odense. 17% havde hørt om byen gennem venner og familie.

Men 16% kørte simpelthen forbi Odense.

Skilte ved motorvejen

Dette underbygger vores mistanke om, at vi går glip af en del turister ved ikke at skilte med aktuelle oplevelsestilbud i Odense ved motorvejen, skriver Destination Odense-Midtfyn i sin årsberetning for 2003.

Undersøgelsen viser, at 42% af gæsterne er 41-60 år, og 31% 26-40 år. Hovedårsagen til at besøge Odense er en seværdighed, hyggeligt bymiljø og strand og kyst.

Eftersom Odense ikke har kyst og strand, mener Destination Odense-Midtfyn, at turisterne ikke regner afstandene på Fyn for noget.