Mangel på chauffører kan få konsekvenser for Arriva

Arriva har lige nu 25 tomme førersæder i deres busser. Hvis de ikke kan finde nogen der kan fylde dem ud, kan det  få konsekvenser for de fynske buspassagerer. På trods af en høj arbejdsløshed på Fyn, kan Arbejdsformidlingen stadig ikke hjælpe.

11.000 arbejdsløse på Fyn

'Det er et problem for os, set i det lys, at hvis vi kommer meget længere ned, så er vi nødt til at lade nogle ture udgå for at kunne bemande alle vores busser', siger Regionschef for Sydjylland og Fyn, Lars Berg

På Fyn er der lige i øjeblikket omkring 11.000 arbejdsløse. Derfor har Arriva gentagne gange bedt Arbejdsformidlingen om hjælp til at få de tomme pladser besat, men uden held.

'Vi har haft møde og telefonisk kontakt med dem og gjort dem opmærksom på vores situation, men vi har ikke fået den hjælp vi skulle have', fortæller Lars Berg.

Manglen på chauffører har gjort at Arriva nu selv er begyndt at uddanne medarbejdere. I samarbejde med AMU-centret i Svendborg kan 16 nye chauffører i august begynde at fylde nogle af de tomme sæder. Uddannelsen af de nye chauffører kommer til at koste Arriva en kvart million.

Men 16 nye chauffører er langt fra nok. 

Arbejdsformidlingen vil gerne hjælpe

Hos Arbejdsformidlingen er de uforstående overfor kritikken fra Arriva.

'Vi kan ikke foretage os noget konkret, før vi får en konkret henvendelse fra arbejdsgiveren. Systemet er bygget op således, at arbejdsgiveren selv i videst muligt forstand skal skaffe kontakt til arbejdstageren' siger Projekt og It-chef i AF Odense, Niels Christian Resting.

Arbejdsformidlingen vil nu kontakte Arriva, og få en mere konkret aftale på plads.