I det fynske folks tjeneste

Mangel på studiejob tvinger studerende til København

Der er kamp om de gode og vigtige studiejob på Fyn. Derfor rykker mange fynske studerende til hovedstaden for at få et studiejob.

05:17

1 af 2

Julie Weigel læser jura på Syddansk Universitet. Hun er vokset op på Fyn, men to måneder siden valgte hun at flytte til Valby, selvom hun fortsat læser på SDU i Odense.

- Jeg flyttede dels på grund af dele af mit netværk er flyttet til København, men også fordi det karrieremæssigt er et godt skridt at rykke til hovedsatden, siger Julie weigel.

Hun har nu fået et studiejob i hovedstaden, og det er betydeligt sværere i Odense.

- Der er ikke meget at få på Fyn. Den statslige forvaltning ligger i København, og de private firmaer, der kan bruge jurastuderende er meget små, siger Julie Weigel.

Mads Bindseil, der læser økonomi på SDU, er derimod blevet i Odense. Men han har også fået et studiejob i borgmesterforvaltningen på Odense Rådhus.

- Jeg har været heldig. Der var 40 ansøgere til jobbet og mange af mine venner har ikke kunne finde et studiejob. Men jeg kan bruge jobbet til at få vigtige erfaringer fra erhvervslivet, siger Mads Bindseil.

De to studerende er begge enige om, at et relevant studiejob er vigtige - både for studiet og det videre karriereforløb. Men manglen på job på Fyn tvang den ene til København.

- Jeg har oplevet at det er bedre respons fra arbejdsgiverne i hovedstaden, og det er nemmere at komme til samtale. Men hvis jeg kunne få et job fx inden for miljø, så var jeg blevet på Fyn, siger Julie Weigel.

- Jeg troede at jeg efter studiet var nødt til at flytte til København eller Trekantsområdet, men det er jo ikke nødvendigvis rigtigt, når der er job som det jeg har her, siger Mads Bindseil.