Mangel på talent blandt folketingspolitikere

Fynske folketingspolitikere måtte i tirsdags sande, at der ikke stod fynske ministerposter på Lars Løkke Rasmussens store ministerkabale. Flere borgerlige havde ellers gladeligt taget imod tilbuddet.  

- Hvis jeg var blevet spurgt om en ministerpost på klima- og energiområdet, så havde jeg selvfølgelig sagt ja til det, siger Lars Christian Lilleholt, Venstre.  

- Jeg kunne godt have nogle forskellige ønsker til en ministerpost. Så må man jo se, hvad for en man får tilbudt, og om man så vil sige ja tak. Men helt klart, jeg går med en minister i maven, fortæller Vivi Kier.  

Som bekendt blev Carina Christensen fyret som minister, men hvor tæt de resterende fem fynske landspolitikere reelt var på en ministerpost har politisk kommentator Troels Mylenberg et bud på. Om Lars Christian Lilleholt siger han: 

- Han har længe været tæt på Lars Løkke Rasmussen og har arbejdet med et emne, som også kunne være relevant, nemlig klima. Men da den jo er besat, var han nok ikke i spil denne gang. 

Om konservative Vivi Kier, forklarer Troels Mylenberg: 

- Hun har ikke meget erfaring endnu og er på den måde ikke ministerpotentiale.

Manglen på ministerpotentiale gælder også for de øvrige tre borgerlige folketingsmedlemmer på Fyn. 

- Venstres Erling Bonnesen har ikke gjort meget væsen af sig på Christiansborg. Han er kendt på Fyn, men ikke andre sted. Konservative Jørgen Lundsgaard har ikke nok erfaring og er ikke synlig nok, men det kan sagtens komme, vurderer Troels Mylenberg. 

Venstres tidligere minister Britta Schall Holberg har meldt ud, at hun stopper ved næste valg, så hun var ikke i spil til en ministerpost.