Mangler statister til film-optagelse

Hvis du er fordrukken og grim, så har du chancen for at blive statist i Ole Bornedals nye film som han netop nu er ved at optage på Fyn. Men mindre kan også gøre det.

Ole Bornedal er igang med at optage en ny spillefilm, "Fri os fra det onde" på Sydfyn.

I dagene 16. - 20 juni søger filmholdet omkring 300 statister, der skal deltage i en fest.

"Fri os fra det onde" er en film om det gode og det onde og skubber til den bløde forestilling om, at det onde kun findes på Balkan, i Irak og på alverdens andre slagmarker.

- Vi er vant til, at verdens ondskab ligger udenfor. Den var tættest på vores breddegrad, da konflikten i Jugoslavien var på sit højeste. Men den er der jo hele tiden - lidt længere væk. Men hvad er egentlig, i 2008, langt væk? Den er der i aviserne. Den vi læser om - de mærkelige mord, impuls-mordene, jalousi-mordene, volden og voldtægterne, fortæller Ole Bornedal.

- Nogle som groteske tilfældigheder, andre som velovervejede dumheder, der skaber skår i resten af livet på dem, som blev ofre. Vi andre forbliver, i de fleste tilfælde, avis-læsere og TV-forbrugere. Sandheden er, at under ekstreme omstændigheder er ondskaben i os alle, og i "Fri os fra det onde" kommer "krigen" til Danmark, fortæller Ole Bornedal.

Statister søges til film

Der er brug for flere hundrede statister til optagelser i dagene 16. til 20. juni 2008 på Aastrup Skole ved Fåborg.

Her skal der optages en koncert-scene. Koncerttiden er varierende, men statisterne skal regne otte timers samlet medvirken per dag.

Udover koncert med Fede Finn & Funny Boyz tilbyder filmholdet alle statister gratis mad, drikkevarer, snacks og logi i gymnastiksal.

For medvirkende statister fra Fyn vil der blive afholdt en gratis særforevisning af filmen.