I det fynske folks tjeneste

Marcipan uden farlig farve

Odense Marcipan tager kritikken til sig og fjerne farlig farve.

Odense Marcipan stopper salget af marcipan med farlig farve, efter at  Forbrugerrådet har gjort virksomheden opmærksom på farvestoffets virkning.

Det gule farvestof E104 kan hos børn fremkalde hyperaktivitet, allergi, irritation af slimhinder, hudproblemer, og der er mistanke om risiko for leverskader.

Odense Marcipan har brugt det gule farvestof  i det såkaldte 'festmarcipan'.  Men ifølge direktør Niels Søgard stopper salget af festmarcipanen nu, efter at Forbrugerrådet pr. brev har gjort opmærksom på farvestoffets virkning.

- Vi er en virksomhed, der lever af at sælge kvalitetsprodukter, og derfor kan vi selvfølgelig ikke leve med, hvis vi bliver kendt for at lave en marcipan med farlige farvestoffer i, siger Niels Søgaard til Nyhedsavisen.

Sælger fortsat til andre

Virksomheden fortsætter dog med at putte de farlige farvestoffer i marcipan, hvis andre virksomheder lægger navn til.
 
- Vi sælger marcipan med farvestofferne i til nogle af vores eksportmarkeder, men det er såkaldte business to business-handler. Det vil altså sige, at en anden virksomhed køber noget marcipan af os, som den selv forarbejder videre og sælger som sin egen, siger Niels Søgaard.