I det fynske folks tjeneste

Maria er årets erhvervstalent

Resultatorienteret og positiv. Det er nogle af skudsmålene, som 32-årige Maria Aabjerg har fået på vejen mod titlen som Talent Fyn 2012. Maria blev kåret som året største erhvervstalent på Fyn for sin indsats med at effektivisere en kommunal forvaltning.

01:57

03:58

01:14:42

Maria Aabjerg er den første kvindelige vinder af Talent Fyn-prisen.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt holdt hovedtalen ved kåringen af Talent Fyn 2012

Jesper Bundgaard så ud til at være tilfreds med 2. pladsen i konkurrencen om at være Fyns største erhvervstalent

Thomas Rubæk blev nummer tre ud af puljen på i alt 30 indstillede kandidater.

1 af 7

Maria Aabjerg er funktionschef i sygedagpengeafsnittet i Odense og har stået i spidsen for et effektiviseringsprojekt, der har ført til, at man sparer 5,5 millioner kroner om måneden. Og det var netop dette bemærkelsesværdige resultat, der lå til grund for dommernes valg af Maria som vinder.

Ud over æren modtog Maria Aabjerg også en check på 60.000 kroner, der skal bruges til yderligere efteruddannelse.

Kåring foregik ved en konference om talentudvikling hos Nordea i Odense, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidt var hovedtaler.

2. pladsen i årets konkurrence tilfaldt 31-årige Jesper Bundgaard, der er projektleder hos entreprenørvirksomheden MT Højgaard. Han er netop vendt hjem til Odense efter længere tid i Grønland, hvor han har styret byggeriet af Nuuks første indkøbscenter, der er i sammenhæng med et nyt parlament.

Jesper Bundgaard kunne tage hjem fra konferencen med en check på 25.000 kroner til efteruddannelse.

15.000 kroner og 3. pladsen gik til 31-årige Thomas Rubæk, der blev fløjet ind til konferencen. Lige nu er han nemlig med sit firma Fionia Lighting i Holland til en af verdens største messer for gartnerier. Her forsøger han at få solgt de LED-lamper, han har været med til at udvikle. Lamperne kan spare gartnerier for en stor del af deres strømforbrug.

Talent Fyn er arrangeret af Nordea, Udvikling Fyn, Fyens Stiftstidende og TV 2/FYN.

Se flere billeder i billedgalleriet i toppen af artiklen