-
3-4 store, udvandede spegesildefileter
3dl eddike
ca. ¾ - 1 ½ dl sukker efter smag
3-4 skalotteløg el. 1 alm. løg
8 hele allehånde
1-2 laurbærblade
20 hele peberkorn
1 spsk. tørret dild
pynt: tynde løgskiver
tilbehør: groft rugbrød, smør.
Skyl og tør spegesildfileterne godt med køkkenrullepapir.
Smag på sildene, hvis de er meget salte, så læg dem i koldt vand 2-4 timer,? skift evt. vandet ud 1-2 gange.
Kog mariaden sammen af eddike og sukker efter smag, skiveskårede løg og
krydderier i ca. 5 min. Hæld marinaden i en skål og lad den blive kold. Skær
sildefileterne i passende stykker og læg dem i marinaden. Dæk skålen med låg/folie og sæt sildene i køleskabet 2 døgn.