Markant DF-profil: "Poul Blod" yder bistand til frafaldne DF'ere

Dansk Folkepartis mangeårige partisekretær, Poul Lindholm fra Odense, har ydet bistand til DF-afhoppere. Det finder han helt naturligt, selv om han stadig er DF-medlem og på partiets lønningsliste

Det er ikke lang tid siden, at DF's grundlægger, Pia Kjersgaard, kaldte afhopperne fra partiets folketingsgruppe for ”sølle, selvcentrerede og forræderiske”. Men den opfattelse deles tilsyneladende ikke af partiets stærke profil i organisationen, Poul Lindholm fra Odense.

Poul Lindholm har nemlig ydet konsulentbistand til seks frafaldne DF-folketingsmedlemmer, som nu har samlet sig i løsgængergruppen under navnet Gæs og Gaser. Gruppen har længe været i åben verbal krig med ledelsen i Dansk Folkeparti.

Poul Lindholm deltog den 17. juni i et seminar Kolding sammen med afhopperne for at gøre dem klogere på, hvordan man opbygger en ny organisation. 

Poul Lindholm (for bordenden) deltog den 17. juni i et seminar Kolding sammen med afhopperne for at gøre dem klogere på, hvordan man opbygger en ny organisation.
Poul Lindholm (for bordenden) deltog den 17. juni i et seminar Kolding sammen med afhopperne for at gøre dem klogere på, hvordan man opbygger en ny organisation.
Foto: Gæs og Gaser

Vækker opsigt

Poul Lindholms deltagelse har vakt opsigt, fordi han stadig er medlem af partiet og på lønningslisten som seniorkonsulent. I perioden var 2004 til 2020 var han desuden partisekretær og intern kendt under øgenavnet "Poul Blod" for sin brutale ledelsesstil, når partimedlemmer overtrådte partilinjen.

Efter seminaret lagde afhopperne et billede op på Facebook, hvor man ser Poul Lindholm ved bordenden sammen med de frafaldne folketingsmedlemmer. 

- Poul Lindholm har altid været en hård hund. Mange er blevet smidt ud på røv og albuer for illoyalitet, som var langt mindre alvorligt, end det vi ser her.  Det er ret vildt, at han som markant DF-profil ligefrem hjælper afhopperne med at komme videre i deres politiske arbejde, siger tidligere DF-byrådspolitiker Carsten Kudsk fra Nyborg, som selv meldte sig ud af partiet for flere år siden.


Poul Lindholm ser intet problem

Poul Lindholm bekræfter over for TV 2 Fyn, at han deltog i seminaret som oplægsholder, men det ser han ikke noget problem i.

- Jeg blev inviteret, fordi løsgængerne gerne ville vide noget om, hvordan man opbygger en organisation, og hvordan den fungerer. Jeg har ikke noget udstående med nogen af dem, og jeg har arbejdet sammen med dem i mange år.

Ser det ikke mærkeligt ud, at du som DF'er ligefrem hjælper afhopperne med at opbygge en organisation?

- Jeg deler bare ud af min viden på det organisatoriske område, og det er der ingen statshemmeligheder i.

- Så du synes ikke, at du har optrådt illoyalt over for dit parti?

- Nej, det synes jeg ikke, svarer Poul Lindholm, som samtidig bekræfter, at han er medlem af partiet og stadig på lønningslisten som seniorkonsulent.

Ingen kommentarer

TV 2 Fyn ville gerne have haft et interview med en repræsentant fra partiets ledelse, men det har ikke været muligt.

- Vi har ingen kommentarer til Poul Lindholms deltagelse i det pågældende seminar, siger partiets pressechef, Erik Bjørn Møller.

Nogenlunde samme melding lyder fra en af løsgængerne i Gæs og Gaser, Liselott Blixt.

- Jeg holder ferie og synes heller ikke, at det er en historie værd, skriver hun i en sms til redaktionen.

Løsgængerne Bent Bøgsted og Hans Kristian Skibby ønsker heller ikke at kommentere sagen.

- Jeg har intet med DF at gøre, siden jeg meldte mig ud. Det må de selv rode med, lyder det fra Bent Bøgsted.

Hans Kristian Skibby skriver i en sms, at han ikke har været medlem siden februar og derfor heller ikke har noget at tilføje i forhold til situationen i DF.

Artiklen er opdateret med reaktioner fra Hans Kristian Skibby og Bent Bøgsted klokken 15.53